O Omišu

O Omišu

Doista, nešto je magično i misteriozno u ovom pitoresknom gradiću u srcu Dalmacije, poznatom i kao Piratski grad.

Malo koji grad se može pohvaliti tako bogatom poviješću kao Omiš, dom znamenitih tvrđava u kojima su nekada vladali moćni gusari. Oni su predstavljali strah i trepet Jadranske obale, a za sobom su ostavili mnoštvo legendi i tradicionalnih gusarskih ljetnih noći koje uveseljavaju i starije i mlađe posjetitelje.

Omiš je mjesto u kojem ćete pronaći svoj savršeni odmor na pješčanim plažama Duća i mirnim uvalama Ruskamena. Ovdje će uživati ljubitelji prirode, aktivnog odmora i svi oni željni romantičnih šetnji povijesnim uličicama mediteranskog grada.

Dok se krška rijeka Cetina mirno ulijeva u more, moćna planina bdije nad živopisnim gradom. Rijeka, grad i planina ovdje već stoljećima čine nedjeljivu cjelinu koja i danas zapanjuje svojom jedinstvenom ljepotom.

Tu prirodnu sinergiju možete najbolje doživjeti sa spektakularnih vidikovaca koji ga okružuju. Okolica grada je kao stvorena za aktivni odmor. Planinarenje, hiking, penjanje, paragliding, vožnja kajakom, ronjenje, jedrenje… Vjerojatno najpoznatija aktivnost je rafting na rijeci Cetini, a tu je i dva kilometra poprilično spektakularnog ziplinea.

Duboko udahtnite i krenite – zipline je najbliže što ćete doći letu iznad rijeke Cetine. Više od dva kilometra žica koje će vas prevesti 150 metara iznad zemlje stvarno su avantura koju ćete pamtiti do kraja života.

Pogled na veličanstvenu planinu, bogatstvo sadržaja za one željne adrenalina, šetnja uz rijeku i uskim povijesnim uličicama, kupanje na dugim pješčanim plažama i mirnim uvalicama, ono su što Omiš čine posebnim mjestom.

I psssst… legenda kaže da je negdje u veličanstvenom kanjonu rijeke Cetine zakopano gusarsko blago, možda vam se posreći!