Izlet u Split

Izlet u Split

Hotel Nestos smješten je u srcu Dalmacije i savršeno je polazište za istraživanje okolnih turističkih mjesta.

Osim gradskih znamenitosti, okolica dalmatinskog gradića Omiša prepuna je prirodnih ljepota, povijesnih spomenika i popularnih turističkih odredišta.

Hotel Nestos je odlična baza za izlete u popularna turistička odredišta poput izleta u Splita. Što se stigne i treba vidjeti u jednom danu u jednom od najljepših hrvatskih gradova?

 

Dioklecijanova palača – spektakularni rimski kompleks u središtu grada

Dioklecijanova palača je antička palača cara Dioklecijana u Splitu koju je teško promašiti dok šećete Splitom. Naime, nije riječ o klasičnoj palači, odnosno samo jednoj građevini, već o cijelom kompleksu u povijesnoj jezgri. Stara je više od 1700 godina i jedan je od najbolje očuvanih rimskih spomenika na svijetu. Upisana je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi još 1979. godine. Kad ju je gradio, vjerojatno niti sam Dioklecijan nije mogao sanjati da će 17 stoljeća kasnije njegov ljetnikovac biti toliko ispunjen životom.

 

Katedrala sv. Duje na kazališnom trgu Peristil

Katedrala sv. Duje poznata je po mnogočemu, ali ono što je čini doista posebnom jest činjenica da je to jedna od najstarijih katedrala i da se u njoj nalazi mauzolej rimskog cara. Unutar zidina Dioklecijanove palače nalazi se splitska prvostolnica koja je prvotno izgrađena kao Dioklecijanov mauzolej. Stara je otprilike koliko i palača, a njena je riznica bogata umjetninama i starinama, u kojima će uživati svaki ljubitelj povijesti.

Katedrala sv. Duje je prepoznatljiva i po svojem visokom i lijepom zvoniku, koji je kombinacija romaničkog i gotičkog graditeljstva, čija je gradnja prema predaji započela u 13. stoljeću. S 57 metara visokog zvonika se pruža krasan pogled na grad. Katedrala je smještena na trgu Peristil koji je sam po sebi prava atrakcija. Okružuju ga stare građevine, a trg je popularan i kao kazališna scena.

Prokurative

Prokurative je jedan od najpoznatijih splitskih prostora. Pravim imenom Trg Republike, s tri je strane okružen neorenesansnim zgradama čiji lukovi i crvena boja mu daju posebno impresivan izgled. Ovo je kulturno središte grada na otvorenom pa se ondje ljeti zbivaju mnoga zanimljiva događanja. Trg je odavno etabliran kao odlična pozornica za kulturna događanja, posebno festival zabavne glazbe, a brojni ugostiteljski objekti učinili su ga popularnim okupljalištem.

 

Splitska riva – simbol grada

Jednostavno ne smijete napustiti Split bez da ste prošetali njegovom znamenitom Rivom. Središte mnogih događanja u bližoj i daljoj hrvatskoj povijesti, ova šetnica uz more vjerojatno je najpoznatiji simbol Splita. Ovdje ćete najbolje doživjeti energiju ovog impresivnog grada.

 

Marjan – zelena pluća Splita

Iz gradske vreve “uronite” u oazu mira na Marjanu. Marjan je brdo i park šuma smještena na zapadnom dijelu splitskog poluotoka, a i sam čini manji poluotok. Ovo brdo nad gradom omiljeno je i opjevano izletište svih onih koji žele predahnuti od gradske vreve. Čim se malo uspnete, pružaju se spektakularni pogledi. Ako ste ljubitelj biciklizma, možete ga obići i na taj način. Put na njega kreće sa splitske Rive. U blizini se nalazi još jedna zelena oaza koju preporučujemo posjetiti – Sustipan.

 

Rezervirajte svoj hotelski smještaj već danas. Dalmacija vas čeka!

Odaberite tip smještaja

Odaberite tip smještaja teaser

Želite li personaliziranu ponudu za Hotel Nestos?

Zatražite je i naši će Vam je agenti poslati u najkraćem mogućem roku.